Pipa

2009. január 10., szombat

A hitetlen es a hivo sziv
“A hitetlen sziv mindig okoskodik. Csak a korulmenyekre tekint, es kihagyja Istent.
A hit, eppen ellenkezoleg, csak Istenre tekint es figyelmen kivul hagyja a korulmenyeket.”
C.H. Mackintosh
„Minden, amit tenned kell ahhoz, hogy elérd a tisztaságot gondolatban, szóban és tettben, mindössze az alábbi öt parancsolatot kell követned:
Ne a rosszat lásd meg; lásd meg a jót.Ne gondolj gonoszat; gondolj jóra.Ne halld meg a rosszat; halld meg ami jó.Ne beszélj gonoszat; beszélj jóról.Ne cselekedj gonoszat; tedd azt, ami jó."
„Amikor önmagadon javítasz, a világ is megjavul.”
„Ha a személyiségedet szépség járja át, Akkor harmónia lesz az otthonokban.Ha a szívekben becsületesség és szeretet honol,Akkor a személyiség megszépül.Ha az otthonokat harmónia tölti be, Akkor rend lesz a nemzeten belül.Ha a nemzeten belül rend uralkodik, Akkor béke lesz a világon.”
Egy tanulságos történet a Mai Igéből:
Egy híres énekes előadása következett az Operaházban. A koncertterem tömve volt. Hirtelen az igazgató bemondta: Hölgyeim, és uraim, sajnálattal közlöm, hogy betegség miatt különleges vendégünk nem léphet fel ma este. De találtunk egy másik énekest, egy ugyanolyan nagy tehetséget: kérem, fogadják szeretettel!" A tömeg olyan hangosan elégedetlenkedett, hogy az énekes nevét meg sem hallották. Mindenütt érezhető volt a csalódottság. A beugró énekes mindent beleadott, és amikor a mű véget ért, csak egy rövid, gyér tapsot kapott, melyet kellemetlen csend követett. Hirtelen az erkélyen egy gyerek felállt, és így kiáltott: Mami, szerintem csodálatos vagy!" A tömeg, felfogva, hogy mi történt, több percen át felállva éljenezte ezt az énekesnőt."

Nincsenek megjegyzések: