Pipa

2009. április 10., péntek

Az igazi húsvét- Nagypéntek



Hozzátenni nem szeretnék sokat,azt hiszem benne van a lényeg. Neked 5 percet vesz igénybe.
Lehet sokszor hallottad már az IGAZI eredetét e ünnepnek, de kérlek nézd meg,ha már csak azért is mert kiraktam,vagy mert a kultúra része...
És miért lett az? Mert Ő sok embert megérintett, és az életüket is odaadták ezért a békéért..Megéreztek,megértettek valamit az akkoriak.Üldözések törtek ki,de ők kiálltak. De bármennyire is üldözték a keresztényeket, nem sikerült megállítani ennek terjedését..Ezért mára már Európa keresztény lett..az más kérdés hogy szavakban.. de tettekben, és éltevitelben ugyanaz maradt.Mert emberileg törekedhetünk a jóra, mi magunk nem változunk meg, csak egy maszkot próbálunk felráncigálni, ami nem ránk való.Mert egyszerűen velünk van a probléma.Amíg Mi nem változunk meg, addig az indítékaink, gondolataink ugyanazok maradnak. Ahhoz hogy megváltozzunk, segítség kell. Ezért jött el Jézus,és halt meg értünk/ted.(Ha egyedül csak te élnél a földön, ő akkor is eljött volna.) Ez ma is működik, csak meg kell lásd hogy bűnös vagy (rossz),és kérned kell Istentől a változást, hogy adjon értelmet életednek, és új "szívet".(Gondolkodást,segítséget,és bűnbocsánatot.)
Ma nem tartozik a modern felfogáshoz az, hogy amit vallok, azért ki is állok, inkább a lustaság, a megfelelés, és az előretörés bármi áron.(Akár a saját magam meghazudtolása árán is)
De volt 1 valaki, aki kiállt érted. Miért? Elsősorban mert nagyon szeret.Mert nem céltalanul élünk. Valahová tartunk, és az életünk végén korántsem maradunk a földben. Ez egy hívőnek a legfőbb biztonság, egy hitetlennek csak kérdés, félelem, esetleg belenyugodás..Aki megtapasztalta már azt, hogy milyen öröm, amikor Isten megbocsát neki, és erőt ad, szeretetet, az tudja meg igazán mit jelent boldognak lenni.Nincs többé szükség pillanatnyi örömökre, élvezetekre, amik csak rövidtávú érzések,de megoldások nem.
Viszont ahhoz, hogy boldog lehess, és a Mennybe kerülhess szükség volt valakire (szentre,bűntelenre)azért a sok rosszért, amit mi mindennap elkövetünk, gondolunk..Érted történt..
Érted??!

Nincsenek megjegyzések: